Sunday, October 29, 2006

MotoGP 2006 - final de sezon

Cati au mai crezut, oare, acum ceva mai mult de 3 luni, ca Valentino Rossi ar mai putea deveni campion mondial? Hmm... daca stau bine sa ma gandesc, destul de multi probabil; pt ca trebuie sa fii putin nebun ca sa fii fan al nebuinei lui "Il Dottore".

Era 23 iulie 2006, locul - Laguna Seca. Rossi abandona cu probleme de motor, iar Nicky Hayden, castigand cursa "de casa" acumula un avans de 51 de puncte in clasament. De atunci Rossi a recuperat puncte pretioase cursa de cursa pana acum 2 saptamani, la Estoril, cand Hayden a fost scos din cursa chiar de coechipierul sau, acest lucru propulsandu-l pe Rossi la 8 puncte avans. De data asta sunt sigur ca nici macar fanii lui "Kentucky Kid" nu prea ii mai dadeau sanse.
Astazi, la Valencia - surpriza! - Rossi greseste nefortat, cade si ii face cadou lui Hayden primul titlu de campion mondial din cariera tanarului american. Avea totul in mana; era inceput de cursa si nu avea nevoie sa mai castige decat o pozitie pt a fi incoronat campion pt a 8-a oara. Cu toate astea pierde spatele pe un viraj de stanga usor, nefiind presat de nimeni din urma si iese in afara circuitului. Se pare ca, totusi, este si el om. Astfel amana acest al 8-lea titlu pt cel putin inca un an si incheie o fabuloasa serie de 5 campionate castigate consecutiv.
Stiti filmele alea SF/horror cand o planeta intreaga e hipnotizata cu ajutorul televizoarelor. Cineva salveaza, inevitabil, situatia si toata lumea se trezeste complet buimacita, nestiind ce se intampla cu ei. Ei bine, cam asa ma simt eu acum, realizand ca Valentino Rossi nu e invincibil, ca poate si sa piarda.
Mi-a placut gestul de maxim fair-play afisat de Rossi, care la finalul cursei a venit langa Hayden si l-a felicitat cu o generoasa strangere de mana.

Cu toate astea, a fost un sezon fantastic de MotoGP, poate cel mai frumos de cand urmaresc acest sport, cu 2 din 3 campioni mondiali decisi in ultima cursa, cu foarte multe dueluri, cu multe foto-finish-uri. Asa trebuie sa fie - spectacol!
Dar sa consemnez si ceilalti 2 campioni mondiali din acest sezon -
Jorge Lorenzo la clasa 250cc si Alvaro Bautista la clasa 125cc.
Felicitari deasemenea pt Troy Bayliss, care a participat la aceasta ultima cursa a sezonului ca invitat al echipei Ducati si dupa ce acum 2 saptamani si-a adjudecat titlul mondial la Superbike, a reusit sa castige astazi, la Valencia. Frumos bonus.

PS: O sa revin cu poze. Deocamdata nu sunt disponibile, cursa abia a luat sfarsit.


Iata cazatura lui Rossi

Si podiumul cursei, cu Bayliss invingator si Hayden campion mondial

No comments:

Powered By Blogger